Članice SŽZ pri SLS za večjo vlogo žensk pri kreiranju političnega vsakdana

Celje, 16. maj 2017 – Članice Upravnega odbora SŽZ pri SLS so imele včeraj 3. redno sejo v knežjem mestu. To je bil tudi dan, ko je SLS leta 1920 v Sloveniji uvedla splošno volilno pravico na občinskih volitvah. Srečanja se je udeležil predsednik SLS mag. Marko Zidanšek, ki si tako kot članice SŽZ pri SLS želi, da bi bilo čim več žensk in mladih vpetih v politično življenje. Predsednica SŽZ pri SLS Suzana Lara Krause je ob mednarodnem dnevu družin izpostavila tudi vlogo žensk na tem za vsakdanje življenje in družbo nasploh pomembnem področju: »Družina je tisto, kar v življenju šteje, in to zagovarjamo v naši zvezi.«

Članice so se strinjale, da politika ni le domena moških in poudarile: »Ženske si želimo in zmoremo sodelovati pri kreiranju političnega vsakdana. Dobro je, da se tega zavedamo tudi v naši stranki.« Na seji so čas namenile tudi prihajajočim državnozborskim volitvam, se seznanile s potekom evidentiranja in zbrale predloge za aktivno vlogo kandidatk SLS med kampanjo.

Ob koncu uradnega dela srečanja so si ogledale še dediščino Celjskih grofov – Stari grad Celje – sedež najmogočnejše slovenske dinastije, v kateri je zrasla ena najpomembnejših vladaric, Barbara Celjska, ki ji danes zgodovina žal posveča premalo pozornosti.

Preneseno iz: www.sls.si