Državotvorno na dan državnosti

Ljubljana, 26. junij 2020 – Včeraj je v prijetnem ambientu Hiše Pečovnik v Strmcu, Luče, potekal prvi izredni volilni kongres podmladka Slovenske ljudske stranke – Nove generacije SLS.

Mladi so v svojih predstavitvah izpostavili predvsem pomen aktivnega vključevanja mladih v politiko, saj se zavedajo, da je politika vpeta v vse sfere našega življenja. Spregovorili so tudi o nujnosti sodelovanja in odgovornosti vsakega posameznika, da prispeva h grajenju skupnosti s poudarkom na domoljubju in vrednotah, ki nas povezujejo kot narod.

Za predsednika Nove generacije SLS je bil na kongresu izvoljen Mitja Rozman iz Kranja, za podpredsednico Natalija Pečovnik iz Luč in podpredsednika Mitja Dolinšek iz Preddvora. Kongres je izvolil tudi predsednika glavnega odbora Nove generacije SLS – to pomembno funkcijo so delegati zaupali Aljaža Vrtačniku iz občine Nazarje. Za podpredsednico glavnega odbora Nove generacije SLS je bila izvoljena Lavra Slatenšek iz Poljčan.

Predsednik Nove generacije SLS Mitja Rozman.
Podpredsednica Nove generacije SLS Natalija Pečovnik.
Podpredsednik Nove generacije SLS Mitja Dolinšek.

Nadzorni odbor bo vodil Tine Rebec iz Postojne, s pomočjo dveh izvoljenih članov nadzornega odbora Nove generacije SLS, to sta: Tadej Kropej iz Ljubljane in Julija Furman iz Slovenskih konjic.

Za člane upravnega odbora Nove generacije SLS so bili izvoljeni: Anja Leban iz Tolmina, Andreja Žerovnik iz Medvod, Nina Levart iz Slovenskih konjic, Boštjan Vehar iz Postojne, Darko Košar iz Ljutomera, Klemen Zdolšek iz Šentjurja pri Celju in Brankica Vidovič iz Zavrča.

Na prvi konstitutivni seji, ki je sledila kongresu, je novo vodstvo NG pri SLS potrdilo Boštjana Furlana za tajnika in Andrej Jerman za mednarodnega tajnika NG SLS.

Od leve proti desni: Mednarodni tajnik NG SLS Andrej Jerman, podpredsenik NG Mitja Dolinšek, predsednik NG Mitja Rozman, podpredsednica NG Natalija Pečovnik, tajnik NG Boštjan Furlan.

V podporo mladim se je zbralo tudi vodstvo SLS, predsednik SLS Marjan Podobnik je otvoril kongres, zbrane so nagovorili tudi podpredsednik SLS in poslanec v evropskem parlamentu Franc Bogovič,  član Nove generacije in prvi podpredsednik SLS, Modest Motaln, podpredsednica SLS Suzana Lara Krause, predsednica Glavnega odbora SLS Darija Jamnik, predstavnik svetniške skupine SLS v Državnem svetu RS Marjan Maučec, direktor Inštituta dr. Antona Korošca – INAK Primož Jelševar in predsednik SKZ pri SLS Rok Sedminek.

Preneseno iz strani www.sls.si