Glavni odbor SLS poimenoval Politično akademijo po Ivanu Omanu in dr. Francu Zagožnu in odločno začrtal strategijo za okrepitev SLS z mladimi

Ljubljana, 6. september 2019 – GO SLS je danes na slavnostnem delu seje poimenoval Politično akademijo SLS po Ivanu Omanu in dr. Francu Zagožnu. O dveh največjih osebnostih SKZ, današnji SLS, in velikih osebnostih slovenske demokracije in osamosvajanja, sta spregovorila predsednik SLS Marjan Podobnik in ugleden pravni strokovnjak, svetovalec predsednika države in simpatizer SLS prof. dr. Ernest Petrič, ki je predstavil tudi svoj pogled na pomen politične akademije za izobraževanje in vsestranski razvoj še posebno mladih.

V osrednji točki je GO SLS začrtal jasno strategijo za okrepitev SLS z mladimi na vseh področjih delovanja, o čemer je uvodoma izkustveno spregovoril predstavnik milenijske generacije iz Posavja Sandi Lekše.

GO SLS se je seznanil tudi z aktivnostmi SLS pri reševanju akutne problematike zaradi napadov zveri na podeželju; aktivnostmi SLS za popolno zaustavitev nezakonitih migracij, aktivnostmi SLS za preprečitev izigravanja zakonodaje na področju denarnih nadomestil za brezposelne, kjer SLS predlaga tako ureditev, da delazmožni izgubijo pravico do denarnega nadomestila, če ne sprejmejo ponujene zaposlitve oz. ne izvajajo družbeno koristnega dela.

Množično obiskan GO SLS in izjemno pozitivno razpoloženje prisotnih so zbrani enotno ocenili kot odličen obet za ponoven vzpon SLS in obet za zanesljiv vstop v parlament na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

Preneseno iz strani www.sls.si