Gorinšku podpora več častnih občanov

Aktualni župan Miran Gorinšek je dobil javno podporo svoji kandidaturi s strani dveh častnih občanov – od enega neposredno, od drugega pa posredno. Neposredno mu jo je izrekel dolgoletni direktor Dravinjskega doma in predsednik konjiškega gasilskega društva Florjan Jančič, posredno, preko partnerke Lojzke Špacapan, pa jo je prejel tudi od žal pokojnega slovenskega pesnika Ivana Minattija.

 

Jančič je ob tem je zapisal:

“Bodočnosti ne ustvarjamo s parolami, ki so iz nekega drugega časa. Bolj je verjeti, da bi sedanjost bila prazna, če novejšo preteklost ne bi skupaj ustvarjali z lastnimi rokami in idejami. V takšni ugotovitvi se spogleduje napredek v naši občini z osebnim prispevkom posameznika. Mnogi bi se morali ozreti nazaj v minulo desetletje in na praznični dan občine Slovenske Konjice, ko se je vsako leto podajal pregled opravljenega dela po programih in so se hkrati predstavili novi cilji. Moj skromni spomin me povezuje z zadovoljstvom, ki je ob teh priložnostih bilo javno izkazano. V razvoju ni vsak korak uspešen, se tudi ustavi. Odprava razlogov in sodelovanje dobronamerne kritične javnosti, lahko pospeši  izvrševanje javnih programov za enakomerni razvoj občine.

Kot častni občan sem imel priložnost spremljati velike in male pridobitve za izboljšanje življenjskih in delovnih pogojev na območju naše občine. Napredek potrjuje dobro delo župana, občinskega sveta in kolektiva občinske uprave.

Iz teh splošnih, pa tudi po konkretnih osebnih ugotovitvah, podpiram po vseh osnovah kandidaturo za položaj župana občine Slovenske Konjice na volitvah Mirana Gorinška, dosedanjega župana občine Slovenske Konjice.

Podpora je izven ideološke opredelitve, ampak znotraj načela, da človeški trud ni tisto, kar zanj dobiš, temveč tisto, kar boš zanj postal. Torej ponovno župan občine Slovenske Konjice.

Miran, lep pozdrav v novi viziji za prihodnje čase.”

 

Na drugi strani se je oglasila Lojzka Špacapan:

“Spoštovani župan, g. Miran Gorinšek, nisem vaša volilka, le občudovalka vašega kraja in kot žena častnega občana Ivana Minattija hodim v Konjice že dolga leta in spremljam spremembe Konjic od začetkov našega povezovanja. Konjice so pod vašim županovanjem postale čudovito, idilično mestece. Kakšen napredek na vseh področjih! To je dinamično, kulturno mestece! S prebiranjem ankete SDS v lokalnih medijih sem se odločila, da v svojem, kakor tudi v imenu pesnika Ivana Minattija – dajem za vas svoj glas!”