Izvršilni odbor SLS o pripravah na volitve 2018, imenovani so regijski koordinatorji

Ljubljana, 8. maj 2017 – Na 14. redni seji so člani Izvršilnega odbora SLS pretekli četrtek, 4. maja, potrdili finančni načrt za leto 2017 in obravnavali priprave na prihodnje volitve, tako jesenske predsedniške kot tudi državnozborske prihodnje leto – za slednje je evidentirana že velika večina kandidatk in kandidatov, kar so člani IO SLS pozdravili. Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je povedal, da je volilni program že skoraj nared, in izpostavil, da so veliko dobrih zamisli in rešitev lokalnih problematik prispevali tudi člani na srečanjih po volilnih enotah.

Izvršilni odbor SLS je za večjo učinkovitost priprav na državnozborske volitve imenoval regijske koordinatorje, ki bodo zadolženi za organizacijo ter komunikacijo s centralo in kandidati oz. lokalnimi volilnimi štabi. Koordinatorji po volilnih enotah so: mag. Franc Rozman, Klemen Šavli, Daniel Valentine, Luka Ilc, Maja Mateja Ažman, Primož Jelševar, Miran Gorinšek, Suzana L. Krause in Tibor Vöröš. 

Poseben poudarek med aktualnimi političnimi temami je bil na problematiki drugega tira. Vodja Strokovnega sveta pri predsedniku SLS dr. Andrej Umek je članom IO SLS predstavil svoj načrt za čimprejšnjo izgradnjo sodobne in konkurenčne železniške povezave Kopra in Luke Koper z zaledjem.

Predlog rešitve dr. Umeka za drugi tir lahko preberete tukaj.

Direktorica SLS Tadeja Romih je članom IO SLS predstavila tudi priprave na praznovanje 29. rojstnega dne SLS, ki bo v petek, 12. maja 2017, na 29. obletnico ustanovitve Slovenske kmečke zveze, potekalo v čudovitem okolju »sevniškega bisera« – na Gradu Sevnica.

Dogodek se bo pričel ob 17. uri, zbrane bodo v uradnem delu nagovorili župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič (SLS/EPP), predsednik Slovenske kmečke zveze pri SLS Rok Sedminek in predsednik SLS mag. Marko Zidanšek. Sledilo bo sproščeno druženje, kjer ne bo manjkala niti rojstnodnevna torta. Prisrčno vabljeni vsi prijatelji SLS!

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na sls@sls.si.

Preneseno iz: www.sls.si