Martin Roblek je novi predsednik OO SLS Preddvor

V petek, 22. novembra 2019, je v Preddvoru potekalo Regijsko srečanje SLS za Gorenjsko, na katerem so zbrani govorili o aktivnostih za ponovno oživitev SLS tudi v tistih gorenjskih občinah, kjer so aktivnosti v zadnjih letih precej zamrle, ter o spodbujanje mladih, da se vključijo v javno in politično delo.

 

V nadaljevanju so za novega predsednika Občinskega odbora (OO) SLS Preddvor izvolili predstavnika mlade generacije Martina Robleka, ki je v svojem nagovoru kot prioriteto predstavil pomen sodelovanja znotraj stranke in med političnimi strankami ter s civilno družbo, ko gre za reševanje problemov na lokalni ravni in širše. SLS, ki je bila v preteklosti v Preddvoru močna politična sila, z novim vodstvom želi povezati izkušnje starejših in zagnanost mladih ter tako ponovno postati stranka, ki je uspešna pri reševanju problemov, s katerimi se soočajo občani. Občino Preddvor vodi najmlajši slovenski župan član SLS Rok Roblek, ki je v petek postal tudi član Izvršilnega odbora OO SLS Preddvor. Poleg njega so postali člani IO OO SLS Preddvor Žižmond Zdravko, Bergant Marija in Bergant Stane, ki je med drugim prepoznaven po svojih prizadevanjih za zmanjševanje staleža zveri in iskanja ustreznega naravnega ravnovesja, ki bo zagotavljalo tudi pogoje za obdelano in poseljeno podeželje.

Na srečanju SLS v Preddvoru sta sodelovala tudi predsednik SLS Marjan Podobnik in evropski poslanec (SLS/EPP) Franc Bogovič, ki je skupaj z Občino Preddvor organiziral zanimiv pogovorni večer o aktualnih evropskih in slovenskih temah ter o njegovem delu v Evropskem parlamentu. Pri tem je posebej izpostavil projekt Pametnih vasi, ki predstavlja odlično priložnost za reševanje številnih problemov, s katerimi se soočajo ljudje na podeželju.

Preneseno iz strani www.sls.si