Mednarodni kongres EPP v Ljubljani pod sloganom Naprej ženske!

LJUBLJANA, 23. november 2018 –  Danes se v Ljubljani začenja dvodnevni mednarodni kongres Ženske zveze pri Evropski ljudski stranki (EPP Women), ki se ga bo udeležila tudi podpredsednica SLS in predsednica ženske zveze pri SLS Suzana Lara Krause. Kongres, ki poteka pod sloganom »Najprej ženske!«, gostijo članice EPP: SDS, NSi in SLS. 

V Državnem svetu Republike Slovenije bo danes najprej potekal kongres ženske zveze pri Evropski ljudski stranki (EPP Women). Tema kongresa bo »Najprej ženske!«, ki se bo posvetil vlogi žensk v digitalni dobi in položaju žensk na vodstvenih položajih in položajih odločanja. Vse prisotne bo pozdravila in nagovorila tudi predsednica EPPW dr. Doris Pack. Glavni govornici bosta ministrica za ženske, družine in mladino iz Avstrije dr. Juliane Bogner-Strauss ter Mariya Gabriel, podpredsednica EPPW in evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo.

Jutri pa bo zasedal Splošni odbor EPPW, ki bo izvolil novo vodstvo ženske zveze Evropske ljudske stranke ter sprejel resolucijo z naslovom: Vloga žensk v digitalni transformaciji našega gospodarstva in družbe. 

 

 

Preneseno iz strani www.sls.si