Monika Kirbiš Rojs zagotovila izjemen uspeh za Slovenijo

Slovenski Načrt za okrevanje in odpornost je danes prejel pozitivno oceno. Da je za tem načrtom veliko trdega dela, je poudarila tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Ob tem dosežku iskreno čestitamo naši dolgoletni članici, državni sekretarki Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko mag. Moniki Kirbiš Rojs, ki je uspešno vodila operativno delovno skupino in opravila delo v dobro Slovenije. Celotno delo so za razliko od mnogih drugih držav, za katere so načrte pripravljale agencije, opravili sami, kljub polenom pod noge in jasnem izražanju nezaupanja v uspeh njihovega dela, ki ga je bilo slišati tako s strani opozicije kot tudi s strani mnogih medijev. In ne le, da so za načrt dobili pozitivno mnenje, temveč so ga dobili med prvimi.

Poslanec v evropskem parlamentu Franc Bogovič SLS/EPP in podpredsednik SLS je že decembra lani napovedal uspeh NOO in črpanja evropskih sredstev, z besedami: »Izredno pomembno je tudi, kdo v državi vodi kohezijsko politiko. Dokler je koordinacija kohezijske politike v rokah državne sekretarke v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko mag. Monike Kirbiš Rojs, sem miren.«

Monika iskrene čestitke in hvala ti za odlično opravljeno delo! Smo ponosni in hvaležni.

Preneseno iz strani www.sls.si