Najprej ženske! Močnejše skupaj. Za nas, naše družine, Evropo in ves svet. Za boljši svet!

Ljubljana, 26. november 2018 – To so bile besede podpredsednice SLS in predsednice Slovenske ženske zveze pri SLS Suzane Lare Krause, s katerimi je v uvodnem nagovoru v imenu SLS pozdravila začetek dvodnevnega Kongresa Ženske zveze pri Evropski ljudski stranki (EPP Women), ki je tokrat v sogostiteljstvu SLS, SDS in NSi potekal  23. in 24. novembra v Ljubljani.

Udeleženke so se na začetku srečanja v Državnem svetu RS, ki je potekal pod sloganom Najprej ženske, zavzele za več aktivnih žensk v politiki.

»Verjamem, da bo družba kmalu zrela za to, da bo v prve vrste spustila več žensk. A veliko odgovornosti je tudi na nas. Same moramo poskrbeti za to – na dva načina. Najprej moramo zbrati pogum in se izpostaviti. Moramo najti čas in biti aktivne. Moramo sprejeti vprašanja, kot so: Kdo pa skrbi za vaše otroke, medtem ko se greste politike? Z dvignjeno glavo in brez slabe vesti. In kot drugo, moramo se podpreti. V dobrem letu dni sem imela priložnost na volitvah kandidirati trikrat. In glede na izkušnje preteklega leta lahko z gotovostjo trdim, da imajo analitiki prav, ko pišejo, da ženske ne volijo žensk. Na nas je torej, da se povežemo, da se spoprijateljimo, se sprejmemo in se podpremo. In – da ženske na volitvah volimo ženske! V veliko veselje mi je, da bom lahko na tem kongresu vse svoje glasove oddala za ženske. Skupaj smo močnejše!,« je med drugim poudarila Suzana Lara Krause.

Preneseno iz strani www.sls.si