Ob dnevu človekovih pravic v SLS posebej opozarjamo na pomen enakosti pred zakonom, saj je brez tega ogrožena tudi demokratičnost države in družbe

Danes obeležujemo svetovni dan človekovih pravic. Na današnji dan leta 1948 je bila v Parizu sprejeta splošna deklaracija človekovih pravic s ciljem, da bi vsi organi družbe in posamezniki razvijali spoštovanje teh pravic in svoboščin ter zagotovili njihovo splošno priznanje.

Marsikje po svetu se množično kršijo človekove pravice, žal se to na nekaterih področjih dogaja tudi v Sloveniji. V SLS ob tej priložnosti posebej opozarjamo na pravico vsakega človeka, da je mu je zagotovljena enakost pred zakonom, torej pravičnost sojenja, saj kršitev te človekove pravice v Sloveniji postavlja pod vprašaj tudi demokratičnost naše države in družbe. Zato se nam zdi pomembno, da se o teh in drugih vprašanjih, povezanih s človekovimi pravicami, strpno in argumentirano pogovarjamo in vztrajno stremimo k izboljšanju razmer.

Ob dnevu človekovih pravic pa je tudi priložnosti, da spregovorimo o človekovih dolžnostih, že od vzgoje najmlajših naprej. Le vzgoja k odgovornemu delovanju v vsakem času in na vseh področjih pripelje do zrelih ljudi, ki se zavedajo svojih pravic in spoštujejo tudi pravice drugih.

vir:(Časoris, 2015)

Preneseno iz strani www.sls.si