Podpredsednik SLS Primož Jelševar: Namesto s koncertom se ukvarjajte raje s katastrofalnim stanjem, v katerega ste pripeljali državo

Ljubljana, 17. maj 2017 – Na polemiko v zvezi z napovedanim in prepovedanim koncertom hrvaškega glasbenika v Mariboru se je odzval podpredsednik SLS Primož Jelševar:

»Zgrožen sem in razočaran. Po zadnjih volitvah se je pokazalo, kam so nas pripeljali politiki z visokoletečimi moralnimi floskulami, a brez programa. Kam nas peljejo kmetijski ministri, ki se bolj kot s kmetijstvom ukvarjajo s svojo javno podobo? Kam so humoristi pripeljali upokojence in manekeni državljane? Slovenci smo upravičeno razočarani nad vami! Našo krasno samostojno Slovenijo vsi po malem uničujete in izkoriščate naše najboljše vire, v senci pa se zopet zadolžujete za tekočo porabo in na obubožane Slovence obešate svoje slabo gospodarjenje. To je žalostno stanje naše države, ki pogreša dobrega gospodarja, ki bi jo vodil na pot normalnosti. Na nas je, da poskrbimo da bodo vse prihodnje generacije lahko dostojno živele v naši lepi državi.

Kaj je ta vlada naredila za 300.000 ljudi, ki živijo pod pragom revščine? Za 100.000 brezposelnih v Sloveniji? Komu je mar za mlade, ki jih podimo iz države? Komu je mar za katastrofalne donose državnih podjetij, ki v propad ženejo še zadnja delujoča podjetja, s tem pa tudi njihove zaposlene v bedo? Ali kdo v slovenski vladi sploh še gleda v prihodnost, na velike napovedane spremembe, ki grozijo, če se ne bomo pravočasno odzvali, z izgubo milijonov delovnih mest v naslednjih letih?

Nihče, ker so prezaposleni s tem, da  se ukvarjajo s koncertom hrvaškega rockerja, katerega zločin je, da ima rad svojo državo.

Da ne bo pomote, nisem nacionalist, sem pa zaveden Slovenec in še kako podpiram, da se Slovenija odločno postavi v bran lastni kulturi, ozemlju, ki nam ga »dragi« sosedje z leve in desne že stoletja kradejo. Vendar, gre le za koncert! Izborite Slovencem nazaj teran in Piranski zaliv, ki ste ga v postopku tako zavozili, da lahko zdaj Slovenci le nemočno in s strahom pričakujemo objavo odločitve Arbitražnega sodišča, in ne preusmerjajte pozornosti z zagotovili narodu, da boste s prepovedjo enega koncerta ubranili Slovenijo! Kaj sledi temu? Boste prepovedali tudi današnji koncert Cece, koncerte na Metelkovi in v Tolminu?

Spoštovani prestrašeni državni vrh, ukvarjajte se Slovenijo, če pa se že ne morete upreti želji po komentiranju in vmešavanju v organizacijo koncertov, pa imejte vsaj za vse enaka merila.«

Preneseno iz: www.sls.si