Ponovoletno srečanje SLS v Šentjurju

Šentjur, 15. januar 2019 – V Šentjurju je v torek, 15. januarja 2019, na povabilo predsednice odbora OO SLS Šentjur Mihaele Rožej potekalo že tradicionalno ponovoletno srečanje članov odbora in kandidatov na lokalnih volitvah za svetnike in predstavnike v četrtnih skupnostih.

 

Predsednica občinskega odbora je uvodoma podala kratko analizo volilnega leta in se zahvalila vsem, ki so se bili pripravljeni izpostaviti in zastaviti svoje ime na listi Slovenske ljudske stranke. Odbor je skozi vse leto peljal aktivnosti, ki so se stopnjevale v času obeh kampanj. Na lokalnih volitvah so poleg svetnice, ge. Mihaele Rožej, izvolili tudi g. Andreja Žmaharja za predsednika KS Šentjur – Rifnik. Prav tako je napovedala, da bodo že sedaj pričeli z aktivnostmi za prihajajoče volitve, najprej volitve  v evropski parlament in seveda tudi za prihodnje državnozborske in lokalne volitve.

Na srečanju sta bila prisotna tudi podpredsednica stranke Suzana Lara Krause, ki je podala kratek pregled dogajanja v stranki od Kongresa SLS v Novem mestu do tega dne. Povabila je vse prisotne, da aktivno pristopijo k sodelovanju v projektu iskanja boljših rešitev na področju šolstva in drugih programsko pomembnih tem, ki se že ali pa se bodo še odpirale. Poudarila je, da je ključnega pomena, da se znamo pogovarjati, se poslušati in sodelovati in s tem nadaljujemo prenovo, ki že kaže prve uspehe. Slovenska ljudska stranka je stranka ljudstva, zato so k sodelovanju vabljeni vsi, ki želijo kakorkoli pripomoči k boljšim pogojem življenja in ustvarjanja v Sloveniji, ne glede na to, ali so člani stranke ali ne. Na tak način bomo dosegli, da bo Slovenska ljudska stranka intimna izbira čim večje množice tudi na volitvah.

Direktor INAK-a in v prejšnjem mandatu podpredsednik stranke, ki je zelo zaslužen za poenotenje Slovenske ljudske stranke, Primož Jelševar, je poudaril, da so evropske volitve izredno pomembne. Biti v evropskem parlamentu, kjer se sprejemajo smernice za države članice, je prednost. Ob novi miselnosti, ki smo jo razvili v zadnji polovici leta, in ob kandidatu, evroposlancu Francu Bogoviču, dobitniku »bruseljskega oskarja« za najboljšega evroposlanca v kategoriji raziskave in inovacije, ki je bil celoten mandat izredno aktiven, še posebno s projektoma Pametne vasi in Zavezništvo za mlade, nam bo to zagotovo uspelo. Jelševar je spregovoril še o Partnerstvu za prihodnost, ki ga vodi prof. dr. Ludvik Toplak in v katerega se vključujejo akademiki in uspešni gospodarstveniki z veliko izkušnjami, o Inštitutu Antona Korošca, katerega direktor je sam, in znotraj katerega so bile že in še bodo organizirane mnoge pomembne okrogle mize in pogovorni večeri in o dobrodelnem projektu »Manj svečk za manj grobov«, za katerega je decembra 2018 tudi prejel plaketo Državnega sveta za enega izmed najzaslužnejših prostovoljcev.

Po uradnem delu so se prisotni okrepčali z domačimi dobrotami. Pečenice, pražen krompir in kislo zelje je pospremil živahen in razgiban pogovor, predvsem na temo šolstva, kmetijstva in tegob gospodarstvenikov, ki dandanes težko najdejo ustrezne kadre.

Zbrani so se razšli v duhu pripravljenosti na nove zmage.

 

Preneseno iz strani www.sls.si