Povežimo Slovenijo tokrat vabi na Dolenjsko

Občinski odbori SLS Trebnje, Domžale, Mengeš, Moravče, Škofja Loka, MO Ljubljana in Zveza upokojencev pri SLS v okviru projekta Povežimo Slovenijo vabijo na skupno udeležbo na Tednu cvička v Trebnjem v soboto, 27. maja 2017.

Svojo udeležbo sporočite predsedniku svojega občinskega odbora SLS (za Ljubljano pa Ivanki Brezigar, ivanka.brezigar@telemach.net, tel. 031 418 627) čimprej, najpozneje pa do četrtka, 18. maja 2017.

OO SLS Trebnje je v prireditveni program posebej za člane in prijatelje SLS dodal obisk osrednje božjepotne Marijine  cerkve novomeške škofije na Zaplazu s kapelo mučenca Lojzeta Grozdeta, njegovimi relikvijami, mozaikom p. Marka I. Rupnika in čudovitimi novimi konec aprila posvečenimi orglami (devetindvajset registrov, dva manuala in pedal, 1.836 piščali). Pred cerkvijo je velik križ in pod njim posoda z zemljo iz 31 krajev trpljenja naših rojakov. Udeležili se bomo maše, ki jo bo na Grozdetov rojstni dan daroval novomeški škof Andrej Glavan. Ogledali si bomo Knežjo vas in Baragovo rojstno hišo v Mali vasi z muzejem, ki v človeku obudi ponos, da smo Slovenci imeli takega duhovnika in misijonarja. Kmetija Marjane in Viktorja Kužnika na Podliscu pri Dobrniču je vredna obiska posebej zaradi sporočila, kaj se da narediti na zemlji z ljubeznijo do nje in trdim delom.

Odhod avtobusa iz Škofje Loke (avtobusna postaja) ob 7:30 proti Ljubljani in iz Ljubljane (Dolgi most, P+R, parkirnina za cel dan je 1,5 evra) ob 8:10 proti Zaplazu. Odhod iz Trebnjega ob 17:00. Prispevek za avtobus bomo določili pozneje, bo pa znašal med 6 in 10 evrov.

Vabimo mlade vseh starosti, člane in nečlane, povabite pa tudi prijatelje in znance.

S prijavo pohitite, ker je zanimanje veliko. Ko bo avtobus poln, vpisujemo v čakalno vrsto za morebitni dodatni prevoz ali za primer sprostitve sedežev v zadnjih dneh.

Z najboljšimi željami,

predsednik OO SLS Domžale Rado Smolnikar

predsednik OO SLS Mengeš Janez Per

predsednik OO SLS Moravče Ivan Vidic

predsednik OO SLS Škofja Loka Janez Jenko

predsednik MO SLS Ljubljana Janez Žagar

predsednik ZU pri SLS Anton Bogataj

***

PROGRAM:

9:30    Sprejem udeležencev srečanja in pozdrav s strani vodstva OO SLS Trebnje  pred cerkvijo na Zaplazu pri Čatežu (http://www.zaplaz.si/).

10:00  Sv. maša v božjepotni cerkvi novomeške škofije na Zaplazu.

11:00 Dobrodošlica in pozdrav predsednika KS Čatež g. Bogomirja Mlakarja in predstavitev KS.

11:30 Odhod na kmetijo Marjane in Viktorja Kužnik na Podlisec 6 pri Dobrniču, ogled kmetije in pogostitev.

13:30 Odhod v Knežjo vas in ogled Baragove rojstne hiše v Mali vasi (http://www.trebnje.si/144/frederik-baraga).

14:30 Prihod v Trebnje na prireditveni prostor, kjer bo potekal program  v okviru 45. Tedna cvička (http://www.zdvd.si/teden-cvicka).

 

Na eni izmed lokacij se nam bo pridružil tudi predsednik SLS mag. Marko Zidanšek.

 

Stroški na udeleženca: pogostitev na kmetiji 8 € in ogled Baragove rojstne hiše 2 €. Hrano in pijačo na prireditvenem prostoru 45. Tedna cvička krije vsak udeleženec po izbiri sam.

Obvezna najava posameznikov in skupin ter pojasnila in informacije: Anton Zaletel, tel.:  041 377 958, e-pošta: tone.zaletel@gmail.com.

 

Prisrčno vabljeni!

predsednik OO SLS Trebnje dr. Jože Korbar

Anton Zaletel

***

Preneseno iz: www.sls.si