Predsednica SŽZ pri SLS Suzana L. Krause: Na današnji dan leta 1920 je SLS v Sloveniji uvedla splošno volilno pravico!

Ljubljana, 15. maj 2017 – Slovenska ljudska stranka je 15. maja 1920, takoj po prvi svetovni vojni, v Sloveniji uvedla splošno volilno pravico na občinskih volitvah, kar je pomenilo, da so vsi, moški in ženske, starejši od 21 let imeli pravico voliti na občinskih volitvah. S tem je bila v Sloveniji prvič uzakonjena splošna volilna pravica.

Na 97. obletnico tega pomembnega dne se bo v Celju na 3. redni seji sestal Upravni odbor Slovenske ženske zveze pri SLS. Med glavnimi točkami dnevnega reda bodo članice obravnavale priprave na prihodnje državnozborske volitve ter spregovorile tudi o pomenu aktivne volilne pravice žensk.

Predsednica SŽZ pri SLS Suzana Lara Krause: »Sejo sem na današnji dan sklicala z željo, da bi ženske še bolj aktivno sodelovale pri kreiranju državne politike in našega vsakdana, in z zaupanjem v stranko, ki je našim predhodnicam dala to možnost že toliko let nazaj. Poleg obletnice uvedbe volilne pravice pa danes obeležujemo tudi mednarodni dan družine. Zavedati se moramo, da je prav družina še vedno pomembno področje delovanja žensk kot mater in skrbnic osnovne celice družbe!«

Preneseno iz: www.sls.si