Prisotni smo na sejmu Narava – zdravje

Slovenska ljudska stranka se v okviru gibanja Povežimo Slovenijo skupaj s strankama Zeleni Slovenije in Novo ljudsko stranko v teh dneh predstavlja na tradicionalnem jesenskem sejmu Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Letošnji že 51. sejem Narava-zdravje poteka pod sloganom Zravo z naravo! »Včeraj, 21. oktobra 2021 smo na osrednjem odru v hali A pripravili pogovor z dr. Francem Pohlevnom, biologom in mikologom ter največjim promotorjem uporabe slovenskega lesa kot strateške in hkrati ekološke surovine v končne izdelke z visoko dodano vrednostjo. Osrednjo tematiko razprave je predstavljala predelava slovenskega lesa za zaščito okolja in za nova delovna mesta,« pove mag. Darija Jamnik, ki je pogovor vodila.

Danes pa je v sklopu sejemskih prireditev potekalo omizje z naslovom Narava, zdravje: Kaj nas povezuje in kaj deli?, na katerem so sodelovali Franci Bogovič, dr. Tina Bregant, dr. Nada Pavšer in Lojze Peterle, pogovor pa je vodil Marko Balažic. V zanimivem pogovoru so se sogovorniki dotaknili številnih področij, kjer smo pogosto priča konfliktom, čeprav bi nujno potrebovali veliko več sodelovanja; od področja zdravja in zdravstva v najširšem smislu, do okoljskih vprašanj in vprašanj povezanih s predelavo hrane in prehransko varnostjo. 

Preneseno iz strani www.sls.si