SLS na Kongresu EPP v Helsinkih: Evropa je odgovor na izzive sedanjosti in prihodnosti, povezana Evropa je odgovor tudi za Slovence

Helsinki, Ljubljana – 9. november 2018 – Na kongresu najvplivnejše evropske politične družine – Evropske ljudske stranke (EPP) v Helsinkih na Finskem, ki je potekal med 7. in 8. novembrom 2018, so delegati, med katerimi je bila tudi delegacija Slovenske ljudske stranke (SLS), ki jo je vodil evropski poslanec Franc Bogovič, za svojega vodilnega kandidata na evropskih volitvah prihodnje leto izvolili Manfreda Webra, trenutnega vodjo poslanske skupine EPP v Evropskem parlamentu, ki so ga podprli tudi delegati SLS. Bogovič je ob robu Kongresa poudaril, da Webra dobro pozna, saj je vodja desnosredinske poslanske skupine v Evropskem parlamentu, in da je zelo povezovalen človek, s posluhom za malega človeka, hkrati pa je kot Bavarec iz Nemčije veliko bližje našemu srednjeevropskemu področju, kar je za Slovenijo pomembno.

Poleg izvolitve vodilnega kandidata EPP za prihodnje evropske volitve pa je bilo ključno tudi sprejetje programskih izhodišč EPP za volitve v Evropski parlament prihodnje leto, ki so zapisana v štirih političnih dokumentih: 1. Varna Evropa, 2. Evropa za vse: uspešna in pravična, 3. Trajnostna Evropa in 4. Evropa, ki varuje naše vrednote in interese EU po svetu, v katerih so opredeljene zelo jasne in konkretne smernice in rešitve za najbolj aktualne izzive Evrope današnjega in jutrišnjega dne. EPP stavi na svoje vrednote, na krščansko demokratsko tradicijo in na tržno ekonomijo, na drugi strani pa se resno zaveda izzivov sodobnega časa, med katerimi je v prvi vrsti varnost in kjer pri problematiki migracij zelo jasno napoveduje zaustavitev vseh nezakonitih vstopov v EU, zaveda pa se tudi izzivov digitalizacije in podnebnih sprememb. »Evropa je odgovor, povezana Evropa je odgovor tudi za Slovence,« je strnil sporočila kongresa EPP Bogovič.

 

Preneseno iz strani www.sls.si