SLS oblikuje močno listo, obenem vabi k analizi možnosti skupnega nastopa vseh slovenskih strank EPP

Ljubljana, 9. marec 2019 – Nocoj je bilo na sedežu SLS v Ljubljani srečanje vodstva SLS z Manfredom Webrom, vodilnim kandidatom Evropske ljudske stranke (EPP) za prihodnjega predsednika Evropske komisije. Enotno so ocenili, da je ena ključnih prednostnih nalog EPP in njenih članic v prizadevanjih za zagotovitev čimbolj enake kakovosti življenja ne glede na to, v kateri državi ljudje živijo in tudi ne glede na to, v katerem delu države živijo. Slovenska ljudska stranka si bo v tem kontekstu še posebno prizadevala za ohranitev in izboljšanje kakovosti življenja na slovenskem podeželju, za kar si uspešno prizadeva tudi evroposlanec EPP/SLS in podpredsednik SLS Franc Bogovič s projektom Pametne vasi.

 

SLS je podprla prizadevanja Manfreda Webra za iskanje rešitev, ki bi predstavljale poenotenje EPP pred evropskimi volitvami in ponovno izrazila nasprotovanje izključitvi ali zamrznitvi članstva madžarske stranke Fidesz v EPP.

 

Sogovorniki so se strinjali, da morajo biti ilegalne migracije ustavljene, ker je  Evropa dolžna zagotoviti varnost in mir vsem svojim državljanom.

 

Vodstvo SLS na čelu s predsednikom Marjanom Podobnikom je Manfredu Webru predstavilo tudi priprave stranke na evropske volitve. SLS oblikuje kakovostno listo kandidatk in kandidatov skupaj z Zelenimi Slovenije in Novo ljudsko stranko ter nekaterimi uglednimi predstavniki civilne družbe, še naprej pa je odprta tudi za skupno listo z NSi. Glede na trenutna politična razmerja v Sloveniji pa bi bilo po mnenju SLS smiselno resno analizirati tudi možnost skupnega nastopa vseh slovenskih strank, ki so članice EPP.

Preneseno iz strani www.sls.si