SLS podpira prizadevanje Sindikata kmetov Slovenije in SKZ pri SLS

Ljubljana, 29. april 2019 Danes sta Sindikat kmetov Slovenije in Slovenska kmečka zveza pri SLS na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Ministrstvo za okolje in prostor RS, Agencijo Republike Slovenije za okolje, Lovsko zvezo Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije naslovili poziv za takojšnje srečanje vseh deležnikov, ki imajo vpliv na izboljšanje nevzdržnega stanja v zvezi z vsakodnevnimi napadi zveri na pašno živino. V pozivu so zapisali, da kljub praznikom, ki jih kmetje in zveri ne poznajo, zahtevajo urgentno srečanje in takojšnje ukrepanje.

 

Slovenska ljudska stranka v celoti podpira prizadevanja slovenskih kmetov in večino stroke za ustrezno znižanje števila medvedov in volkov, saj le ustrezno ravnovesje v naravi zagotavlja, da bo slovensko podeželje poseljeno in obdelano. Stanje je kritično in vse bolj v škodo vseh.

 

Na protest kmetov in poziv za srečanje deležnikov se je v zadnjih dneh odzval tudi podpredsednik SLS Franc Bogovič, ki podpira protest Sindikata kmetov Slovenije proti slabemu gospodarjenju države s populacijo rjavega medveda in volka ter poudarja, da so zaradi neustreznega reguliranja staleža zveri živinorejci bistveno bolj ogroženi kot medvedi in volkovi.

V nadaljevanju navajamo poziv v celoti.

 

 

Spoštovani!

Na vas se obračamo s prošnjo za takojšnje srečanje vseh deležnikov, ki imajo vpliv na izboljšanje nevzdržnega stanja v zvezi z vsakodnevnimi napadi zveri na pašno živino.

Žal je vsak dan, ko se ne ukrepa, usoden za majhen delček najbolj občutljivega podeželja in škoda je praktično nepopravljiva.

Zato kljub praznikom, ki jih kmetje in zveri ne poznamo, zahtevamo urgentno srečanje in takojšnje ukrepanje.

 

V pričakovanju hitrega odgovora vas spoštljivo pozdravljamo,

 

SKZ pri SLS

SINDIKAT KMETOV SLOVENIJE

Preneseno iz strani www.sls.si