SLS zastopa javni interes

Ljubljana, 26. februar 2019 – IO SLS je na včerajšnji seji pozitivno ocenil priprave stranke na evropske volitve. Evidentiranih je več kot 25 kandidatov za skupno listo SLS, NLS in Zelenih Slovenije. O listi bodo dokončno odločili najkasneje do statutarno-programskega kongresa, ki bo 13. aprila v Žalcu. 12. maja pa bo v Krškem tradicionalni Tabor SLS s predstavitvijo kandidatov in pestrim političnim, družabnim in športnim programom.

IO SLS je na seji podprl zahteve za polno sledljivost pri prehranskih proizvodih in zahteve za vzpostavitev ustreznega staleža zveri ter zmanjšanje škode zaradi zveri in divjadi. SLS bo prav tako vztrajala na ohranitvi poslovalnic Pošte Slovenije tudi v manjših in odročnih krajih ter posameznih mestnih krajevnih skupnosti. »Prepričani smo, da s temi prizadevanji SLS zastopa javni interes«, je temo zaokrožil predsednik SLS Marjan Podobnik.

IO SLS je na seji obravnaval tudi aktualne razmere znotraj EPP in nekatera razmišljanja o izključitvi madžarskega Fideza iz vrst EPP. »SLS ima z izključitvami zelo slabe izkušnje in zato poziva vse akterje k pogovoru in dialogu«, je izpostavil podpredsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič, kar je IO  SLS soglasno podprl.

Preneseno iz strani www.sls.si