Spoštuj svojo mater (zemljo)

Ljubljana, 15. april 2019 – Med 11. in 14. aprilom je na Dunaju potekal posvet predsednikov podmladka Evropske ljudske stranke (YEPP) s sloganom »Spoštuj svojo mater (zemljo)«. Dogodka sta se udeležila predsednik in  mednarodni sekretar Nove generacije SLS, Daniel Valentine in Sašo Krabonja.

Organizacija gostiteljica dogodka je bila podmladek Avstrijske ljudske stranke (JVP). Med slavnostnimi gosti so bili prisotni avstrijski kancler, Sebastian Kurz, favorit Evropske ljudske stranke za bodočega predsednika Evropske komisije, Manfred Weber, minister za umetnost, kulturo in medije, Gernot Blümel, ministrica za trajnostni razvoj in turizem, Elisabeth Köstinger, in prvi na listi Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) za volitve v Evropski parlament, Christian Zoll. Pohvalno je, da ima ÖVP na oblasti veliko funkcionarjev mlajšh od štirideset let.

Na posvetu je bilo obravnavanih osem resolucij na temo problematike prostovoljnega cepljenja, trajnostnega razvoja energetike, varnostnih tveganj kitajskih tehnoloških podjetij, socialnega podjetništva, prihodnosti zahodnega Balkana v EU, prihodnosti elektronskih volitev, preprečevanja vpliva tujih sil na izide evropskih volitev in zanesljive dobave plina državam članicam EU. Na koncu dogodka so predsedniki podmladkov podpisali deklaracijo o »Spremembi klimatskih sprememb«.

 

Preneseno iz strani www.sls.si