Srečanje Ptujsko-Ormoške regije SLS

Zavrč, 26. februar 2019 – V petek, 22. februarja je v Kulturnem domu v Zavrču potekalo srečanje regijskega odbora SLS Ptujsko – Ormoške regije, ki se je nadaljevalo v predstavitev kandidata na nadomestnih lokalnih volitvah svetnika, Branka Vidoviča.

Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik OO SLS Zavrč, Janko Lorbek, in besedo predal predsedniku RO SLS Ptuj – Ormož, Radoslavu Simoniču, ki je podal nekaj informacij o uspehu SLS na lokalnih volitvah v regiji in napovedal pomembne dogodke, ki se bodo zvrstili v času do evropskih volitvah, med katerimi je najpomembnejši Tabor SLS, ki se bo odvijal 12. maja 2019 v Krškem na Stadionu Matija Gubca.

Predsednik SLS, Marjan Podobnik, ki je v svojem nagovoru izpostavil, da je Slovenska ljudska stranka v prvi vrsti stranka slovenskega podeželja in na to smo ponosni. SLS si bo aktivno prizadevala za to, da bo slovenska zemlja ostala v rokah slovenskih kmetov, ki jo obdelujejo z ljubeznijo, ne pa pristala v rokah podjetij, ki jo potem skupaj s podjetji prodajajo tujcem.

Evropski poslanec in podpredsednik SLS, Franc Bogovič, je spregovoril tudi o iniciativi Pametnih vasi in konkretnih projektih, ki že delujejo, prav tako pa tudi o uspehu na odboru REGI, ki je znotraj finančne perspektive 2021 – 2027  predvidel 2,4 milijarde evrov za razvoj projekta Pametnih vasi.

»Pametne vasi so odgovor na to, kako obdržati vasi poseljene«, je dodal poslanec Franc Bogovič.

Regijski predsednik Rado Simonič je na to dejal, da noben poslanec, ki nas zastopa v Bruslju, pravzaprav vsi skupaj niso naredili toliko, kot Bogovič s projektom Pametne vasi.

V nadaljevanju je sledila predstavitev kandidata Branka Vidoviča, ki je povedal, da ni velik govorec, zna pa delati in ima tudi veliko izkušenj iz poklicne kariere gradbenika, za katere verjame, da jih lahko odlično uporabi v korist občank in občanov občine Zavrč.

Prireditev je s krasno odpetimi pesmimi popestrila skupina Trta.

Po uradnem delu je sledil sproščen klepet ob domačih dobrotah, ki so jih pripravile završke gospodinje in dobri domači kapljici.

 

 

Preneseno iz strani www.sls.si