Z glasom PROTI ZASTARELEMU DRUGEMU TIRU izberimo konkurenčno prihodnost za Slovenijo

Preprečite zlorabo davkoplačevalskega denarja!

Z današnjim dnem se začenja predčasno glasovanje na referendumu o zakonu o drugem tiru. Volivci lahko svoj glas predčasno oddate od danes, 19.9.2017, pa do četrtka, 21.9.2017, med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij. Svojo istovetnost pa morate v vsakem primeru izkazati z osebnim dokumentom in se podpisati v volilni imenik.

V predreferendumskem času imate državljani priložnost videti, brati in slišati mnogo različnih stališč, mnenj in argumentov za in proti. Ste za drugi tir ali proti? V SLS verjamemo, da to vprašanje sploh ni ključno. Slovenija seveda potrebuje drugi tir. Potrebuje ga naše gospodarstvo, da lahko (p)ostane konkurenčno v družbi gospodarstev drugih evropskih držav članic, s katerimi sodelujemo.

Ključno vprašanje je, KAKŠEN drugi tir naj Slovenija dobi. Bi se v svojem gospodinjstvu odločili za nakup 25 let starega avtomobila za dvojno ceno ali bi rajši izbrali novega, bolj zmogljivega in z manjšo porabo za enojno ceno? Verjamem, da bi se kot dober gospodar odločili za slednjega, novega in varčnega. Tudi jaz bi se. Slovenija potrebuje sodobno in konkurenčno železnico, ki pa je s predlaganim projektom ne bo dobila.

Zato vas pozivamo, da že na predčasnem glasovanju med 19. in 21. septembrom, ali pa na referendumsko nedeljo, 24. septembra 2017, na referendumu o drugem tiru glasujete PROTI.

 

Preneseno iz strani www.sls.si