Za nezakonite migrante je potrebno slovensko južno mejo nemudoma neprodušno zapreti

Ljubljana, 9. maj 2019 – V SLS z veliko zaskrbljenostjo spremljamo najnovejše dogajanje v zvezi z nezakonitimi migracijami in vse bolj nasilnimi migranti. Ljudje s terena, tako iz obmejnih območij kot okolice Azilnega doma v Ljubljani in drugod, nas zaskrbljeno kličejo, ker se čutijo nezaščitene. Ob tem pa informacije iz Gorskega kotarja in nekaterih drugih delov balkanske migrantske poti napovedujejo, da se bo pritisk na slovensko južno mejo še okrepil. Ob hkratnem zapiranju meje proti Italiji in Avstriji, Slovenija lahko postane žep z množico nezakonitih migrantov in vse bolj neobvladljivimi varnostnimi razmerami.

Ob tem v SLS podpiramo angažiranje EU za razvoj držav od koder migranti prihajajo in tako pokazati solidarnost, saj sedanji način odprtosti zunanjih evropskih meja za nezakonite migracije za EU lahko predstavlja dobesedno katastrofo.

SLS zahteva, da se Vlada RS nemudoma odločno in odgovorno odzove na razmere in slovensko južno mejo neprodušno zapre za nezakonite migrante s policijo in po potrebi z vojsko. Podpiramo tudi zahteve za takojšen sklic seje Sveta za nacionalno varnost.

 

 Vir: Primorske novice

Preneseno iz strani www.sls.si